Żywność articles

Pieczony Kurczak Zagrodowy na Święta

Pieczony Kurczak Zagrodowy na Święta

Informacja prasowa: Sedar S.A.
Grudzień 2017 r.

Świąteczne menu jest dopełnieniem wyjątkowej, bożonarodzeniowej atmosfery – to czas, kiedy przygotowujemy wyśmienite, jedyne w swoim rodzaju potrawy według oryginalnych receptur. Wybierając więc produkty, z który przygotujemy świąteczne dania chcemy, aby były one …

Kiszonki – z czym smakują najlepiej?

Czym byłaby polska kuchnia, bez aromatycznych, intensywnych w smaku i niezastąpionych kiszonych ogórków i kapusty? Stanowią one rarytas sam w sobie, nieodłączny składnik tradycyjnych potraw, a także mogą zmienić oblicze nawet najprostszych dań. Kiszonki to również sposób na wzmocnienie odporności, …

Specjalizacja kluczem do sukcesu

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”

W Polsce konsumpcja mięsa drobiowego rośnie, jednocześnie nie obserwujemy znaczących wzrostów jego ceny. Odpowiedzią na zwiększony popyt są zmiany w sektorze FMCG. Nie brak producentów, którzy koncentrują się wyłącznie na mięsie drobiowym. Jednym z takich …

Brie, Gouda, Cheddar, a może Brunost?

Sery na talerzach Europejczyków

Brie, Gouda, Cheddar, a może Brunost? Gatunków i rodzajów sera jest mnóstwo, a ich smakoszy więcej, niż można by się spodziewać. Nic w tym dziwnego, ser to przecież nie tylko doskonały przysmak i dodatek do wielu …

Kuchnia wielkanocna

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”

Chrzan jest symbolem siły fizycznej i witalności. Nie może zabraknąć go w święconce, jest także nieodłącznym elementem wielkanocnego stołu. Prezentujemy trzy przepisy na dania z chrzanem, sposób przygotowania wielkanocnego pasztetu wegetariańskiego oraz recepturę na mazurek, …

Top